maanantai 26. tammikuuta 2015

Vapaapäivän lasagnet

Pinaatti on jo pitkään kuulunut raaka-aineisiin, joista vain yksinkertaisesti tietyin väliajoin pitää tehdä jotain. Normaalisti yhtälössä olisi ollut pinaattilettusia, mutta niidenkin tekoon on makunystyrät jo kyllästyneet.

Reseptejä selatessa tuli eteen pinaattilasagne. Joten, ohjetta muokkailemaan. Alkuperäinen on tässä, Valion pinaattilasagne.




Feta-pinaattilasagne

4:lle

Aineet:

Puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 300g sulanutta pakastepinaattia
400g tomaattimurskaa
1/3 paprika koskenlaskijaa
muutama rkl sweet chili -soosia
kasvisliemikuutio
mustapippuria
paketillinen fetaa
juustoraastetta
(täysjyvä) lasagnelevyjä n. 6

Leikkasin sipulit silpuksi ja kuullotin kasarissa. Sekaan laitoin pinaatit, tomaattimurskan ja koskenlaskijan. Mausteiksi liemikuutio, pippuri ja chilisoosi. Annoin kiehahtaa.

Voitelin vuoan, seosta 1/4 pohjalle ja päälle viipaloituja fetapaloja. Seuraavaksi lasagnelevyt. Päälle taas seos, feta ja levyt. Viimeisenä tulee seos, jonka päälle laitoin loput fetat ja juustoraasteen.

Uuniin, 200 astetta 30min, sen jälkeen 225 astetta 10min. Paistoaika vaihtelee uunin mukaan.

Parhainta lasagne on hieman jäähtyneenä ja vetäytyneenä.

Mitä itse ruokaan tulee... Lienee onni, että on flunssa. Pinaatti tuntui olevan niljakasta, lähes limaista. Aikalailla paketillinen fetaa pelasti tämän ruuan minulle. Maussa ei ollut valittamisen varaa, feta tasoitti hyvin chiliä. Koostumuksestakin tuli hyvä, vaikkei vuuassa juustokastiketta ollutkaan.

Mukiinmenevää, muttei tämä soijarouhelasagnea voita.

Vapaapäivien kunniaksi oli tekastava toinenkin lasagne: miespuolinen kun ei pinaatista innostunut.

Herkkusienilasagne

4:lle

Aineet:

Puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
tölkillinen säilykeherkkusieniä
400g jauhelihaa
sweet chili -soosia
mustapippuria
tölkillinen tomaattimurskaa
juustoraastetta
juustoviipaleita
(täysjyvä) lasagnelevyjä

Kuullotin pilkotut sipulit kasarissa sienten kanssa. Lisäsin jauhelihan ja paistoin hyvin. Kaadoin tomaattimurskan sekaan ja sekoittelin tovin. Maustoin. 

Voideltuun vuokaan ladoin 1/4 kastikkeesta, päälle juustosiivuja, sitten levyt ja koko kierros uudestaan. Päällimmäiseen kerrokseen kastiketta ja juustoraaste. 

Uuniin, 200 astetta 30min, 225 10min.

Miehen mukaan oli syötävää. Koostumukseltaan jäi ehkä vähän "patamaiseksi". Tähän juustokastike olisi ollut hyvä. Mutta juustoviipaleilla sai ruuan pysymään kasassa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti